Onze werkwijze
Bekijk hier onze aanpak
Benieuwd naar onze aanpak?
We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek en inspectie om jouw situatie te begrijpen.
Daarna maken we een offerte met plan van aanpak inclusief een bestrijdingsplan indien nodig. Onze aanpak voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
Voorkomen is beter dan genezen. Voorkomen is de beste manier van beheersen. Bekijk hier onze samenwerking en herkenning met de landelijke brancheorganisatie KPMB.
Stap 1: Inventarisatie
Heeft u last van plaagdieren of wilt u preventieve maatregelen nemen? Neem contact op via 085 - 080 5718 voor een kennismakingsgesprek. We voeren een PRI (Plaagdier Risico Inventarisatie) uit om te bepalen wat de beste strategie en aanpak voor u is.
Heeft u een probleem wat niet kan wachten? Na overleg kunnen we ook direct voor u aan de slag met een professionele ongediertebestrijding.
Stap 2: Monitoring & Signalering
Wanneer we vaststellen dat er geen plaagdierbesmetting aanwezig is en er ook geen potentieel gevaar bestaat. Dan gaan we een strategie opmaken met monitoring en signalering . We voeren grondige inspecties uit en combineren dit steeds vaker met onze digitale plaagdierbeheersing systeem. Met slimme sensoren en bewegingscamera's monitoren we 24/7 plaagdieractiviteit voor continue bescherming en snelle actie bij problemen.
Stap 3: Habitat management
Als we geen ongediertebesmetting maar wel een potentieel gevaar van ongedierte plagen of plaagdieren constateren passen we een strategie toe met habitat management en monitoring. Preventieve maatregelen zoals bouwtechnische wering, schoonmaak, groenvoorziening, voorlichting en organisatorische maatregelen worden ingezet om problemen te voorkomen. Met een plaagdierbeheersplan monitoren we voortdurend om snel te reageren indien nodig. Onze aanpak is zeer proactief!
Bekijk ook:
- 7 tips tegen ongedierteplagen
Stap 4: Niet - chemische bestrijding
Bij een ongediertebesmetting waar habitat management of bouwkundige wering niet voldoende effectief is hanteren we een strategie met niet-chemische (non - giftige) bestrijdingsmaatregelen. Deze middelen zijn gifvrij en worden gecombineerd met habitat management tactieken. Onze niet-chemische bestrijding richt zich volledig op het oplossen van ongedierteoverlast zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Stap 5: Chemische bestrijding
Bij ernstige ongedierteproblemen kunnen we direct overschakelen op diverse acties waarbij effectieve chemische bestrijdingsmiddelen worden ingezet. Dit gebeurt voornamelijk in kritieke situaties waar snel handelen cruciaal is of wanneer niet-giftige oplossingen geen of onvoldoende resultaat bieden.
We gebruiken deze methoden met de andere IPM stappen en streven naar optimale resultaten met minimaal risico voor mens, dier, plant en milieu.
Stap 6: Evaluatie
Door een evaluatie van de resultaten, aanpak, samenwerking van beide partijen en opvolging van aanbevelingen kunnen we bijsturen en bepalen of we kunnen terugkeren van bestrijdingsmethoden naar monitoring en signalering. Deze evaluatie is ontzettend belangrijk en stelt ons in staat om de effectiviteit van het plaagdierbeheersplan te waarborgen. Onze aanpak is flexibel en gericht op duurzame plaagdierbeheersing en ongediertepreventie.
Bekijk ook: