Houtworm Bestrijden

 

Houtworm professioneel laten bestrijden ?

Heeft u last van houtworm in huis en wilt u er direct vanaf? Geen zorgen, Ongedierte Meldkamer staat voor u klaar met effectieve oplossingen op maat. Wij helpen u direct met al uw houtworm problemen! Wij zijn 24/7 actief met houtworm meldingen bij particulieren, bedrijven, instellingen en bewoners. Ook zijn wij altijd bereikbaar en kunt u bij ons direct terecht voor het maken van een afspraak via ons gratis nummer 085 080 5718. 

 

NU MET 100% GARANTIE 

 

Waarom geeft Ongedierte Meldkamer BV garantie ? Omdat wij zeker zijn van onze zaak en onze boktorbestrijders hebben 10 + jaar werkervaring. Vraag nu een offerte aan met 10% korting op uw eerste melding. 

 

Bekijk ook: 

 

>     Ongediertebestrijding 

>     Ongediertepreventie 

   Bouwkundige wering 

   Onze diensten 

 

Offerte aanvragen

Waarom Ongedierte Meldkamer 

 

 • 100 % garantie op houtwormbestrijding 

 • Binnen 24 uur tijd geholpen 

 • Gediplomeerde & ervaren houtworm bestrijders

 • Geen lange wachtrij

 • 0 voorrijkosten, doen wij niet aan

 • Wij werken ook in het weekend, zonder extra toeslagen

 • Hoge klanttevredenheid 

 • Landelijke dekking

 • Vriendelijk personeel 

 

Voordelen houtworm bestrijden - Ongedierte Meldkamer

Effectief boktor bestrijden met Ongedierte Meldkamer

U kunt bij ons gegarandeerd profiteren van de laagste prijzen, beste service met echt resultaat en uitstekende nazorg inclusief 100% garantie. Neem direct contact op met ons en wordt direct geholpen. Bij Ongedierte Meldkamer begrijpen we hoe belangrijk het is om houtwormproblemen effectief aan te pakken. Houtwormen kunnen ernstige schade aanrichten aan houten structuren en zelfs brandgevaar veroorzaken. Daarom bieden wij professionele oplossingen om houtwormen te bestrijden en uw eigendommen te beschermen.

 

Houtworm

Wat zijn de risico's van houtwormen

Houtwormen in huis? Dan heeft u een serieus probleem. Als u niet direct ingrijpt vreten de houtwormen namelijk al het hout aan. Niet alleen meubels en kozijnen gaan eraan, maar ook de complete houten constructie van uw vloer en dak loopt gevaar. Bovendien gaat houtworm niet uit zichzelf weg. De overlast wordt alleen maar erger. Het is daarom heel slim om nu meteen actie te ondernemen en houtworm te bestrijden, voor het te laat is. Better safe than Sorry. 

 

Houtworm schade

Voordelen van houtworm bestrijden met Ongedierte Meldkamer 

 

Het bestrijden van houtworm veel belangrijke voordelen, die zowel betrekking hebben op het behoud van uw eigendommen als op de veiligheid en het welzijn van uw woon en leefomgeving. Hier zijn de belangrijkste voordelen van een houtwormbestrijding met ons resultaat:

1. Bescherming van eigendommen

Voorkomen van structurele schade: Houtworm kan aanzienlijke schade aanrichten aan houten constructies, zoals balken, vloeren, en meubels. Tijdige bestrijding voorkomt verzwakking en instorting van deze structuren. Behouden van esthetische waarde: Houtworm kan het uiterlijk van houten meubels en decoraties ernstig beschadigen. Bestrijding helpt om de esthetische waarde en integriteit van uw meubels te behouden.

2. Gezondheidsvoordelen

Voorkomen van schimmelgroei: Houtworminfestaties kunnen bijdragen aan een verhoogde vochtigheid, wat schimmelgroei kan bevorderen. Schimmels kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën en ademhalingsproblemen. Vermijden van allergenen: Het stof en zaagsel dat houtwormen produceren, kan allergieën en ademhalingsproblemen verergeren bij gevoelige personen.

3. Financiële voordelen

Voorkomen van dure reparaties: Door houtworm vroegtijdig te bestrijden, kunt u dure reparaties aan structurele elementen van uw huis vermijden. Dit bespaart geld op de lange termijn. Behouden van vastgoedwaarde: Onbehandelde houtworm kan de waarde van uw huis verminderen. Effectieve bestrijding helpt de waarde van uw onroerend goed te behouden of zelfs te verhogen.

4. Veiligheid

Voorkomen van instorting: In ernstige gevallen kunnen houtwormen de structurele integriteit van houten balken en vloeren ondermijnen, wat kan leiden tot instorting en ernstige veiligheidsrisico's.
Veilig wonen: Door houtworm te bestrijden, zorgt u ervoor dat uw woonomgeving veilig en comfortabel blijft voor u en uw gezin.

5. Langdurige bescherming

Preventieve maatregelen: Na een succesvolle houtwormbestrijding kunnen preventieve behandelingen worden toegepast om toekomstige infestaties te voorkomen. Dit zorgt voor langdurige bescherming van uw houtwerk. Regelmatige inspecties: Professionele bestrijders kunnen advies geven over regelmatige inspecties en onderhoud, wat helpt om herhaalde problemen te voorkomen.

6. Professionele expertise

Grondige inspectie en behandeling: Professionals beschikken over de kennis en ervaring om houtworm effectief op te sporen en te bestrijden, zelfs in moeilijk bereikbare gebieden.
Gebruik van geavanceerde technieken: Professionals hebben toegang tot gespecialiseerde apparatuur en technieken, zoals thermische behandelingen en gecontroleerde atmosfeerbehandelingen, die vaak effectiever zijn dan doe-het-zelf-methoden. Door houtworm effectief te bestrijden, kunt u genieten van deze voordelen en ervoor zorgen dat uw houten structuren en meubels in goede staat blijven, wat bijdraagt aan een veilig, gezond en waardevol huis.

 

Houtworm bestrijden
Houtworm bestrijden

Herkennen van houtworm 

Houtworm is een veelvoorkomend probleem in houten structuren en meubels, en het is belangrijk om het vroegtijdig houtworm aanwijzingen te herkennen om verdere schade te voorkomen. Hier zijn enkele duidelijke tekenen van houtworm:

1. Kleine openingen

 • Kleine ronde gaatjes: De meest opvallende tekenen van houtworm zijn kleine ronde gaatjes met een diameter van ongeveer 1-2 mm in het oppervlak van het hout. Deze gaatjes zijn de uitvliegopeningen waardoor volwassen kevers

 • naar buiten komen.

2. Boormeel (Zaagsel)

 • Fijn poederachtig zaagsel: Houtwormlarven graven zich een weg door het hout en laten fijn, poederachtig zaagsel achter, dat bekend staat als boormeel. Dit kan zich ophopen onder of rondom aangetast hout.

3. Verzwakt hout

 • Brosse of broze plekken: Het hout kan broos of brokkelig aanvoelen op de plekken waar de larven zich een weg door het hout hebben gegraven. Dit kan leiden tot structurele zwakte en breuken.

4. Kleine kevers

 • Aanwezigheid van volwassen kevers: Vooral in de lente en zomer kun je kleine kevers in de buurt van het aangetaste hout zien. Deze kevers zijn meestal donkerbruin of zwart en kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de soort.

5. Geluiden uit het hout

 • Knagende geluiden: In sommige gevallen kun je een zacht knagend geluid horen, vooral 's nachts wanneer het stil is. Dit geluid wordt veroorzaakt door de larven die zich een weg banen door het hout.

6. Controle van verborgen gebieden

 • Inspecteer minder zichtbare plaatsen: Houtworm kan zich vaak verschuilen in minder zichtbare delen van meubels of structuren, zoals onderkant van meubels, zolderbalken, en houten vloeren. Het is belangrijk om ook deze gebieden te controleren.

Het herkennen van houtworm vereist aandacht voor deze tekenen en een grondige inspectie van houten structuren en meubels. Vroege detectie is cruciaal voor effectieve bestrijding en het voorkomen van verdere schade.

 

DEEL ONS 

Houtworm: veelgestelde vragen 

 

Kan houtworm vanzelf weggaan ?

Helaas gaan houtwormen niet vanzelf weg. Deze insecten voeden zich namelijk met hout en ze zullen doorgaan met het veroorzaken van schade totdat uw alle aangetaste (en nog niet aangetaste) houten objecten heeft behandeld.

Word direct geholpen door onze professionals. Maak direct een afspraak via ons gratis nummer: 085 080 5718 

Hoe voorkom je houtworm?

 

 • Droog hout te gebruiken: Zorg ervoor dat nieuw hout goed gedroogd is.
 • Geen tweedehands hout meenemen: Tweedehands hout of hout uit het bos kan houtwork of boktor bevatten.
 • Vochtproblemen aan te pakken: Vermijd hoge luchtvochtigheid en zorg voor goede ventilatie in ruimtes met hout.
 • Regelmatig te inspecteren: Controleer houten daken, vloeren en meubels op aanwijzingen van houtworm.

Hoe kan je voorkomen dat houtworm terugkomt?

 

Regelmatig onderhoud: Houd houten meubels en structuren in goede conditie en behandel ze met preventieve houtbeschermers.
Vochtproblemen aanpakken: Zorg ervoor dat je huis droog en goed geventileerd is.
Periodieke inspecties: Voer regelmatig controles uit om vroege tekenen van houtworm te detecteren.

Hoeveel kost het om houtworm te bestrijden?

De kosten voor het bestrijden van houtworm variëren afhankelijk van de omvang van de besmetting, situatie en de gekozen behandelingsmethode. Voor chemische behandelingen van professionele ongediertebestrijders kan tussen de €350 en €950 kosten, afhankelijk van de ernst van de besmetting en de grootte van het te behandelen gebied.

Let op: Dit is een ruim geschatte prijsindicatie (elke situatie is anders) 

Hoe bestrijd je houtworm?

Houtworm bestrijd je op de volgende manieren:

Chemische behandelingen: Gebruik insecticiden speciaal voor houtworm, zoals Permethrin, die je met een borstel, spray of injectiesysteem aanbrengt.
Hittebehandeling: Verhit het hout tot minstens 55°C gedurende 30 minuten om larven en eieren te doden.
Bevriezing: Plaats houten objecten in een vriezer bij -18°C gedurende ten minste twee weken.
Professionele ongediertebestrijding: Schakel een professional in voor uitgebreide infestaties.

Neem vandaag nog contact op voor professionele houtwormbestrijding!

Onze experts staan klaar om uw houtwormproblemen aan te pakken en uw eigendommen te beschermen. Wacht niet langer en neem contact op voor een effectieve oplossing.

 

Houtworm bestrijden