Boktor bestrijden

 

Boktor laten bestrijden 

Heeft u last van boktor in huis? Geen zorgen, Ongedierte Meldkamer staat voor u klaar met effectieve oplossingen op maat. Wij helpen u direct! Wij zijn 24/7 actief met boktor en houtworm meldingen in bij particulieren, bedrijven, instellingen en bewoners.

Ook zijn wij altijd bereikbaar en kunt u bij ons direct terecht voor het maken van een afspraak via ons gratis nummer 085 080 5718. 

Effectief boktor bestrijden met Ongedierte Meldkamer

U kunt bij ons gegarandeerd profiteren van de laagste prijzen, beste service met echt resultaat en uitstekende nazorg inclusief 100% garantie. Neem direct contact op met ons en wordt direct geholpen. 

 

NU MET 100% GARANTIE 

 

Waarom geeft Ongedierte Meldkamer BV garantie ? Omdat wij zeker zijn van onze zaak en onze boktorbestrijders hebben 10 + jaar werkervaring. Vraag nu een offerte aan met 10% korting op uw eerste melding. 


Waarom Ongedierte Meldkamer 

 

  • 100 % garantie op boktorbestrijding 
  • Binnen 24 uur tijd geholpen 
  • Gediplomeerde & ervaren boktor experts
  • Geen lange wachtrij
  • 0 voorrijkosten, doen wij niet aan

 

  • Wij werken ook in het weekend, zonder extra toeslagen
  • Hoge klanttevredenheid 
  • Landelijke dekking
  • Vriendelijk personeel 

 

Boktor bestrijden

Boktor bestrijden is erg belangrijk wanneer er boktor zit in de houten voorwerpen in je huis. Boktor kan namelijk erg veel schade veroorzaken. De houtaantaster legt namelijk een heel gangenstelsel aan in jouw houten voorwerpen. Met als gevolg dat dingen kapot gaan en draagkracht van houten delen verslechtert. Met een goede boktorbestrijding kunt u al deze problemen voorkomen.

Boktor bestrijden

Wat is Boktor?

Een boktor is een insect dat zich met alle liefde door hout boort. De boktor is niet gevaarlijk, maar de larven van het beestje zijn wel een enorme bedreiging. Deze kunnen enorme schade veroorzaken aan houten delen in uw huis. De boktor komt in Nederland in zeer veel woningen voor.

Boktorren zijn houtwormen die schade aan houten structuren kunnen veroorzaken. Ze boren zich diep in het hout en kunnen de stabiliteit van gebouwen aantasten.

 

Boktor

Tekenen van Boktor aanwezigheid

Een boktor herkennen is niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk om grote schade aan uw huis of meubels te voorkomen. Heeft u een kever in uw huis gevonden? Controleer dan gelijk of het gaat om de schadelijke huisboktor.

Daarnaast zal u de larven van de boktor, ook wel bekend als houtworm, ook moeten herkennen. Dit zijn uiteindelijk de echte boosdoeners die met gemak alles van hout kapot vreten. Let op losse houten delen, boorgangen in hout, zaagsel en geluiden uit het hout als tekenen van boktor aanwezigheid.

 

Boktor schade herkennen

Hoe ziet een boktor kever eruit?

Een huisboktor heeft een bruin zwart lijfje met een lengte van ongeveer 10 tot 25 millimeter. De kever heeft op zijn rug twee grijs gekleurde vlekken en twee kleine scharen aan de voorzijde van zijn kop. De boktor heeft zes poten en twee lange sprieten. De sprieten zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en zijn naar achteren gebogen. Het vrouwtje van de huisboktor valt op door haar lange legboor, ofwel de legbuis van een insect, die onder haar dekschilden uitsteekt.

Boktor kever

Uiterlijke kenmerken van de akelige boktorlarve

Een boktorlarve is crème van kleur, wordt zo’n 30 millimeter groot en heeft een geringd lichaampje met een oranjebruine kop. Dit klein eng uitziende wormpje knaagt zich een weg door het houten voorwerp om zich te voeden. Op deze manier kunnen houten dakconstructies bijvoorbeeld compleet verzwakken en uiteindelijk zelfs instorten. Dit is een langzaam proces met hele grote gevolgen wanneer deze beestjes niet op tijd worden bestreden.

Hoe ontstaat schade zonder boktorbestrijding?

Doordat de boktor ontzettend veel eitjes legt ontstaat het probleem in uw hout. Boktorbestrijding kan dit probleem in een zo vroeg mogelijk stadium tegengaan. De larven die uit de eitjes komen hebben ongeveer 10 jaar nodig om volwassen te worden. Het volwassen worden gebeurt door zich flink te voeden met hout.

Dit betekent dus wanneer u boktor in uw houten delen hebt, dan het hout flink wordt opgegeten. Met als gevolg onherstelbare schade aan de houten delen, zoals meubels, balken, vloeren en ander hout. De boktorlarven leggen complete gangenstelsel aan in het hout. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties, omdat het hout zwakker wordt en de draagkracht verloren gaat. Houten delen kunnen dus naar beneden komen en volledig stuk gaan.

Hoe kun je de boktorbestrijding het beste aanpakken?

Boktorbestrijding dient dus in een zo vroeg mogelijk stadium plaats te vinden. We weten het: vaak heeft u niet eens door dat er al jaren boktor in uw hout zit. Zodra u het merkt, is het snel tijd om dit aan te pakken. Het bestrijden van boktor is niet eenvoudig. We adviseren daarom ook zeker om een professioneel bedrijf het werk te laten doen, zodat u zeker weet dat het goed gebeurt. Het is zeer belangrijk dat boktor goed wordt bestreden. Dat geldt dus voor alle eitjes, boktorlarven als de boktor(ren) zelf. Daarnaast weet u met een professionele boktorspecialist of u definitief van alle boktorproblemen af bent en geen risico loopt op een nieuwe besmetting met boktor.

Waarom zo snel mogelijk voor boktor bestrijden kiezen?

Het bestrijden van boktor is zeer belangrijk wanneer u ontdekt dat er boktor in het hout van uw huis zit. Kom dan meteen tot actie. Wacht u langer, dat wordt de schade ook groter. Boktorbestrijding kan uw eigendommen nog redden.

De boktorlarven knagen zich snel een weg door alle houten delen en constructies. U kunt dit goed zien daar de vele gaatjes in het hout. Of een borend geluid dat uit het hout komt. Een andere indicatie is boormeel dat u bij het hout ziet liggen. Met boktor of houtworm bestrijden kun je er in een vroeg(er) stadium bij zijn om ergere situaties te voorkomen.

Onze Aanpak

Onze gecertificeerde ongediertebestrijders zullen uw woning grondig inspecteren en een aangepast behandelplan opstellen om de boktor effectief te bestrijden. Daarbij krijgt u ook garantie omdat wij resultaat leveren. 

Boktorbestrijder

Telefoon           085 - 080 5718 

Whatsapp        +31 6 4399 0350 

E-mail               contact@ongediertemeldkamer.nl 

 

Deel dit met uw vrienden of familie