Volksgezondheid

 

Bescherming van volksgezondheid 

 

Wanneer we spreken van ongedierte dan komt het volksgezondheid er al snel bij kijken. Omdat ongedierte hangt een op een samen met veel ziektedragers wat erg gevaarlijk kan zijn voor het volksgezondheid. De overheid is verantwoordelijk voor de gehele gezondheid van de mens of terwijl het volksgezondheid. En het is onze taak om mensen op te hoogte te stellen van alle risico's dat ongedierteplagen met zich meebrengen, en wat voor impact dat heeft op het volksgezondheid.

Inwoners kunnen altijd terecht bij de overheid met eventuele vragen over ongedierte. Maar als u last heeft van ongedierte afhankelijk van de oorzaak van het de ongedierte is de overheid niet altijd verantwoordelijk. Zijn de ongedierte door u zelf veroorzaakt dan is de overheid niet aansprakelijk, tenzij het ongedierte is veroorzaakt door de overheid.

Ook als u de enigste bent die last heeft van ongedierte. Dan is er geen sprake van dat het volksgezondheid in gevaar is. Mocht het zo zijn dat het ongedierte zich verspreid door de hele woonwijk en de ziektes van het ongedierte vormt een bedreiging voor de gehele woonwijk, stad, dorp, gemeente of zelfs het gehele land. Dan is er sprake van een noodsituatie of terwijl het volksgezondheid is dan in gevaar.

Als een ongedierteplaag zich dus verspreid door een groot gebied van woonwijken, steden, dorpen, gemeentes of door het gehele land dan loopt het volksgezondheid erg veel gevaar en risico. Omdat ongedierte ziektes met zich mee kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan ratten met de ziekte van Weil en de ziekte van Lyme.

Mocht er in zo'n situatie niet duidelijk zijn waar en wie zo'n situatie tot stand heeft gebracht. Dan ligt de volledige verantwoordelijkheid van het volksgezondheid bij de overheid, die is dan verantwoordelijk voor het vinden van een gepaste oplossing.

 

Bekijk ook:

 

>   Afspraak maken 

>   Ongedierte in huis 

>   Onze werkgebieden

>   Onze Diensten

>   Onze sectoren 

 


Lees hier meer informatie over de gevaren van stedelijke ongedierte en het volksgezondheid 

Gevaren van stedelijk ongedierte voor het volksgezondheid: Ongedierte Meldkamer BV
PDF – 155,2 KB 93 downloads

Ongedierte in huis

 

Ongedierte in huis komt vaak voor in Nederland. Het is natuurlijk erg vervelend om ongedierte in huis te hebben. Maar soms is het niet altijd duidelijk voor mensen om wat voor dier het gaat. In dat geval moeten wij een deskundigen sturen die een determinatie van het beestje zal uitvoeren om erachter te komen om wat voor beestje het precies gaat, en wat het juiste plan van aanpak is om van het beestje af te komen.  Lees meer over ongedierte in huis.

 

Omdat de aanwezigheid van ongedierte en plaagdieren door de toenemende bevolking steeds een meer serieuzer rol speelt in onze samenleving treedt Europa steeds meer gezamenlijk op met Nederland. In 2009 is er een uitgebreid rapport opgesteld door de World Health Organisation die nog meer inzicht kan geven over de gevaren van ongedierte in een stedelijk gebied.

Hieronder kunt u de samenvatting van het WHO rapport bekijken. 

 

Bekijk ook:

 

>   Contact

>   Ongediertebestrijding

>   Ongediertepreventie 

>   Bouwkundige wering 

>   Wespennest verwijderen

 

ongedierte in huis bestrijden
Onze ongediertebestrijding aanpak

LANDELIJKE DIENSTVERLENING: ONGEDIERTE MELDKAMER

Voor hulp, vragen of meer informatie !

 

 

Landelijke ongediertebestrijding