Veel gestelde vragen over wespen

 

Lees hier de veel gestelde vragen over wespen 

Hoe? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? Bekijk hier de meest gestelde vragen over wespen. Mocht u vraag er niet bij staan en u zou graag meer informatie willen ontvangen. Dan kunt u altijd contact opnemen met onze telefoniste.  

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR HET VERWIJDEREN VAN EEN WESPENNEST?

De kosten voor het verwijderen van een wespennest liggen tussen de €65,- en € 95,-

Kijk voor meer informatie op onze pagina: Kosten Wespenbestrijding 

HULP NODIG BIJ HET VERWIJDEREN VAN EEN WESPENNEST, WAT KAN IK DOEN?

Neem direct contact met onze telefoniste. Wij zullen u direct helpen met het verwijderen van het wespennest. 

Bekijk onze contact pagina: contact 

KAN IK ZELF EEN WESPENNEST VERWIJDEREN?

Ja, met de juiste kennis en middelen is dat zeker mogelijk. Maar het wordt sterk afgeraden om zelf een wespennest te verwijderen of te bestrijden. Want de wespen zullen zich bedreigt voelen en dat zal levensgevaarlijke risico's met zich meebrengen, ook als u niet allergisch bent voor wespen. 

Toch komt het helaas voor dat mensen het toch nog even zelf proberen. En dit lijdt vaak tot ernstige of zelfs dodelijke uitkomsten.   

WAT GEBEURT ER ALS IK EEN WESPENNEST LAAT ZITTEN?

Dat is niet verstandig! Een volledig ontwikkeld wespennest bevat wel zo'n +20.000 wespen. De langer dat het wespennest blijft zitten des de groter het wespennest zal worden, en het gevaar en schade zal daarmeen flink oplopen.  

KAN EEN OUD WESPENNEST KWAAD?

Een nest dat nog actief is, kan nog steeds erg gevaarlijk zijn! Een verlaten nest geeft natuurlijk geen gevaar meer, maar daar moet wel 100% zekerheid bij zijn. 

WANNEER ZIJN WESPEN HET MEEST ACTIEF?

Wespen zijn het meest actief in het wespenseizoen. Het wespenseizoen is tussen April en September. 

IK HOOR WESPEN KNAGEN IN DE SPOUWMUUR, WAT NU?

Als u wespen hoort knagen en zoemen in de spouwmuur, dat betekend helaas dat wespen actief bezig zijn met het bouwen of uitbreiden van een nest in uw spouwmuur.

In dat geval moet u direct actie ondernemen, want een wespennest in de spouwmuur kan in het wespenseizoen al snel uitgroeien tot duizenden wespen. En dat brengt veel gevaar en schade met zich mee.   

Neem direct contact met ons op via 085 080 5718 (Geen Tarief) 

WAAR KAN IK WESPENPOEDER KOPEN?

Sinds 1 Januari 2023 mag wespenpoeder oftewel wespengif niet meer vekocht worden aan particulieren. Wespenpoeder mag alleen nog maar gebruikt worden voor professioneel gebruik door gecertificeerde ongediertebestrijders met het vakbekwaamheidsdiploma.  

KAN IK EEN WESPENNEST VERWIJDEREN MET EEN SPRAY?

Nee, dit is niet effectief genoeg om een wespennest uit te schakelen. De meeste sprays die worden verkocht werken absoluut niet. Met zogenoemde anti wespen sprays zult u de wespen alleen maar kwaad maken. De wespen zullen u als een bedreiging zien en zullen per direct in de aanval gaan. Dit zal lijden tot erg gevaarlijke situaties voor uzelf en uw omgeving.