Veel gestelde vragen over ratten!

Hoe? Wat? Waar? Wanneer? Waarom?

Bekijk hier de meest gestelde vragen over ratten. Mocht u vraag er niet bij staan en u zou graag meer informatie willen ontvangen. Dan kunt u altijd contact opnemen met onze telefoniste.  

 

Hoe bestrijd ik ratten in huis?

De omgeving zo onaantrekkelijk maken als mogelijk is. Om mee te beginnen het wegnemen van de basis behoeftes zoals: water, voedsel, warmte en schuilplaatsen. 

Heeft u last van ratten en wilt u geholpen worden door een professionele ongediertebestrijder. Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Waarom is het moeilijk om een rat zelf te vangen?

Het vangen van de bruine of zwarte rat is afhankelijk van de basisbehoeftes van de rat. Water, voedsel, warmte en toegang tot schuilplaatsen. Maar ook de omgeving en hoe goed de ratten al de omgeving al kennen. Want de langer dat de ratten aanwezig zijn des de moeilijker dat het wordt om de ratten te vangen. 

Want uit onderzoek blijkt namelijk dat ratten last hebben van Neofobie of terwijl angst voor nieuwe dingen. Dus alle nieuwe dingen die ze treffen in hun huidige en bekende omgeving, inclusief vallen die zullen ze vermijden. Daarom is deskundig advies en professioneel hulp van onze ongediertebestrijders vaak nodig.  

Hoe kan ik het verschil tussen een bruine rat en een zwarte rat herkennen?

Bruine ratten zijn over het algemeen groter dan zwarte ratten. Bruine ratten hebben een dikke, gedrongen bouw, een stompe snuit en kleine oren in verhouding tot hun lichaam. Zwarte ratten zijn slanker, hebben een puntige snuit en grotere oren in verhouding tot hun lichaam.

Waarom zijn ratten een probleem in mijn huis?

Ratten kunnen aanzienlijke schade veroorzaken aan eigendommen, zoals kabels, isolatie en voedselvoorraden. Ze verspreiden ook ziektes zoals leptospirose, hantavirus en salmonella. Bovendien kunnen ze onhygiënische omstandigheden creëren en allergieën of astma verergeren.

Hoe kan ik voorkomen dat ratten terugkomen?

Het afdichten van mogelijke toegangspunten en het handhaven van een schone, opgeruimde omgeving zijn essentieel om ratten terug te houden. Zorg ervoor dat voedsel in luchtdichte containers wordt bewaard, vuilnisbakken goed worden afgesloten en er geen open voedselresten zijn. Regulier onderhoud en waakzaamheid zijn belangrijk om eventuele tekenen van rattenactiviteit snel op te merken en aan te pakken.